Judo

Dat je bij Sportschool Geelhoed een sportieve uitdaging vindt voor het hele gezin blijkt wel uit het onderstaande. Wij zijn hier als gezin en als bedrijf trots op hier als één van de sponsoren aan deel te mogen nemen. Leest u hieronder maar waarom…

Najaar 2011. Wat schoorvoetend neemt een klein, ietwat onzeker jongetje deel aan de judolessen van meester Tonny.
Na wat tryout-toernooien en een deelname aan het clubkampioenschap komt er een uitnodiging voor de wedstrijdtraining. Daar hadden we nog nooit van gehoord maar al snel volgden wat wedstrijden en werd al snel één en ander duidelijk. Gewoon door mee te doen en hard te werken bleek Juriaan een tegenstander om rekening mee te houden. Binnen 2,5 jaar werd van Oostkapelle tot Stiens (Friesland) deelgenomen aan meer dan 30 evenementen. Veel podiumplaatsen werden door Juriaan ingenomen. Het mooiste resultaat tot nu toe: een derde plaats op het ZNK -12.
Sinds januari 2015 moet hij meedoen in de -15 /-34 kg. Dit zijn zware dagen voor een 11-jarige van krap 30 kg. Maar hij weet zich prima te redden en weet met regelmaat een podiumplaats te behalen.
Al snel volgt Juriaans zusje Mariëlle. Die zal het eens even voordoen. Op jonge leeftijd blijkt dit een succesnummer. De ene na de andere wedstrijd in de -8 wordt gewonnen en dit resulteert in een eerste plaats op het ZNK. Nu zittend in de -10 komt ze er achter dat dit een ander niveau is en dat niet alles vanzelf gaat. Ze ziet een jaar later weer kans een podiumplaats te halen… 3e deze reis op het ZNK. Samen met Juriaan neemt ze deel aan een scala van wedstrijden en komt geregeld met wat eremetaal thuis.
Zusje 2 mag ook meedoen… Natalja volgt ZML-Onderwijs in Kapelle en is duidelijk motorisch en verstandelijk wat beperkt. Door het grote ledenaanbod is dit bij Geelhoed geen probleem. Men let er duidelijk op dat de “lesstof” op haar niveau aangeboden wordt en dat de uitdaging voor haar wel eerlijk is. Zelfs zij doet op haar niveau mee aan de try-outtoernooien en ondervindt ook succeservaringen.
Stefan, de jongste, doet al mee vanaf zijn 4e. Hij is geweldig eigenwijs en koppig maar meester Tonny weet hier goed raad mee. Motorisch snel en sterk als hij is volgt voor hem ook een aantal wedstrijdtrainingen. Het Paas-toernooi in Vught zal straks de eerste wedstrijd worden. We zijn benieuwd!
Trots als hij is gaat pappa mee om te coachen en om wat thuis in de spelregels te raken is hij ook weer begonnen met judo. Na een week hard werken is het geweldig “om de werkweek even van je af te gooien”.
Zo is er bij Sportschool Geelhoed voor iedereen een sportieve uitdaging voor het hele gezin.
Als Van Doorn Aagtekerke zullen we blijven proberen de judosport te sponsoren en wij bedanken meester Tonny, de coaches, de rest van zijn team en eenieder die dit voor onze kinderen mogelijk maakte.
Op deze site zullen maandelijks de verrichtingen van onze kinderen bijgehouden worden.
Ook door op het logo van Sportschool Geelhoed te klikken kunt u meer judo-informatie vinden.


Dit album bevat 10 foto's. Klik op de verkleinde foto's om een vergroting te zien.

P1000287.JPG
P1000288.JPG
P1000290.JPG
P1000291.JPG
P1000293.JPG
P1000295.JPG
P1000297.JPG
P1000298.JPG
P1000299.JPG
P1000300.JPG